Stigao YouTube Kids: Moći ćete da kontrolišete šta gleda vaše dete

Stigao YouTube Kids: Moći ćete da kontrolišete šta gleda vaše dete

U Srbiji je dostupna nova YouTube Kids aplikacija, koja će vam omogućiti daleko veću kontrolu nad sadržajem, koji deca gledaju i vremenu, koje provode uz aplikaciju.

YouTube Kids je zvanično dostupan i kod nas od sredine januara za neke, a od 25. januara bi trebalo da je dostupan svim korisnicima putem zvanične Google Play prodavnice.

Team Secret nakon besprekornog nastupa osvaja Dota 2 Mejdžor

Danas smo gledali veliko finale Dota 2 Mejdžora u Čungkingu, u kojem se ekipa Team Secret revanšriala ruskoj ekipi Virtus Pro za poraz u prethodnom Mejdžor finalu.

Sastale su se dve najbolje Dota 2 ekipe na svetu, a kao i prošli put, ekipa koja je poražena u finalu gornjeg dela žreba, nakon dodatnog duela u donjem žrebu, slavila je u finalu. Ovaj dan smo započeli duelom Secreta i Evil Geniusesa. Američka ekipa je nakon lošeg starta vezala četiri pobede da bi se našla na ovom mestu, ali za njih je danas Secret ipak bio preveliki izazov. Puppey i njegovi momci su u oba meča prtov EG-a rano uspostavili kontrolu, pa je za njih ovaj duel ispao kao lakši trening pred veliko finale.

Samo par dana ranije Medvedi su savladali Secret rezultatom 2-1. Nakon te pobede, šampioni Mejdžora iz Kuala Lumpura, želeli su da nastave svoju sjajnu seriju. Ipak, Puppey je svoje momke danas spremio dosta bolje. Secret je u prva dva meča bio nezaustavljiv. U prvom meču Secret je predvodio mladi Poljak Nisha, koji je imao sjajnu partiju na Phantom Lanceru. Taj meč Secret je dobio za 21 minut, pa smo u tom trenutku pomislili da oni ne mogu da odigraju bolje od toga. Tada na scenu stupa Yapzor, koji sa Lunom na poziciju 4 kompletno iznenađuje ekipu Virtus Pro, što je Secretu omogućilo da privede ovu partiju kraju nakon samo 17 minuta.

Treći meč je ipak bio dosta drugačiji. U jednom trenutku pomislili smo da će Secret možda doći do lakih 3-0, s obzirom da su oko 30og minuta imali prednost od 6 hiljada golda. Ipak, igrači Virtus Pro-a su se konačno sabrali, i nakon par dobrih timskih borbi uspeli su da preokrenu rezultat u ovom meču.

Za razliku od prošlog velikog finala između ove dve ekipe, sada nismo imali priliku da gledamo svih 5 mečeva u velikoj završnici. Secret je kao u prva da meča, ušao kao mnogo ozbiljnija ekipa. Iako je sam start ovog meča bio malo sporiji, to je tačno ono što je bilo potrebno Nishi da prikupi sve potrebne stvari za borbu. U još jednom perfektnom meču sedamnaestogodišnjeg Poljaka, Secret uspeva da se osveti svojim rivalima za poraz u prethodnom finalu.

Pobednici ovog finala sa sobom poneće novčanu nagradu koja iznosi $350,000, a pored Virtus Pro-a, sada je i Secret obezbedio svoje učešće na ovogodišnjem Internationalu. Sada kada se završio i drugi Mejdžor ove sezone, mi se okrećemo sledećem Majnoru, koji će biti održan za nešto više od mesec dana.

Da li znate kako da se ne upecate?

Da li znate kako da se ne upecate?

Pre nekoliko dana, Googleova podružnica Jigsaw objavila je kviz koji testira sposobnosti korisnika da identifikuju tzv. "phishing" imejlove.

Kviz korisnike testira pomoću niza imejlova, kako bi mogli da vide da li mogu da razlikuju znake phishinga.

"Phishing je najčeÅ¡ći oblik

Review: Resident Evil 2 Remake

Review: Resident Evil 2 Remake

Bilo da ste pasionirani ili povremeni uživalac igara (da ne kažem gejmerska "očajna domaćica"), osim ako dobar deo života niste proveli u nekoj zabiti, bez interneta ili časopisa pa čak i televizora, ne postoji šansa da ne znate za Resident Evil.

Capcomova zlatna koka, njihova najpoznatija i najpopularnija franšiza, a vala i najprodavanija. Pored igara, snimani su i filmovi, igrani i crtani, pravljeni stripovi,

Ovo je verovatno najpristupačniji pametni telefon ikada FOTO

Ovo je verovatno najpristupačniji pametni telefon ikada FOTO

Prvi Xiaomijev pametni telefon zasnovan na Android Go platformi sertifikovan je još u decembru, pod imenom - Redmi Go.

Informacije o tom uređaju ovog puta su se pojavile na stranicama zvaničnog Facebook profila Xiaomijevog predstvaništva na Filipinima.

Redmi Go će imati

Prvi pametni telefon sa pet kamera stiže za manje od mesec dana VIDEO

Prvi pametni telefon sa pet kamera stiže za manje od mesec dana VIDEO

Što se Mobile World Congress 2019 više približava, to se kompanije više utrkuju u najavama svojih prezentacija tokom konferencije koja će se u Barseloni održati krajem februara.

Kompanije koje su do sada potvrdile svoje učešće (Sony, Xiaomi, LG, Huawei i Oppo), pridružio se i HMD Global sa novim Nokia modelima, koji će svoje nove telefone

Da li su nam zaista potrebne "pametne" naočare? VIDEO

Da li su nam zaista potrebne "pametne" naočare? VIDEO

Zamislite svet u kom manje gledate u svoj smartfon. Obaveštenja se jednostavno pojavljuju pred vašim očima, a vi u svakom trenutku možete da odlučite da li je potrebno da prekinete nešto važno što radite, i uzmete svoj telefon. Pokušaji da vam informacije budu pred očima bili su uglavnom neuspešni, dosadni i puni problema.

Međutim, North’s Focals ima uspeha, tamo gde je Google Glass-u zapelo. To su prve pametne naočale koje neko želi da nosi. Izgledaju sjajno, kompatibilne su

Startit najavio projekat Tesla Nation za brendiranje Srbije u svetu

Startit najavio projekat Tesla Nation za brendiranje Srbije u svetu

Na centralnom godišnjem IT događaju u zemlji pod nazivom "Znam da možemo", koji se danas održao u Domu omladine Beograda, organizacija Startit je najavila pokretanje projekta Tesla Nation, usmerenog na brendiranje srpske IT industrije u inostranstvu.

Tesla Nation je brend koji Srbiju predstavlja kao zemlju izuzetnih inovacija i tehnološkog talenta, sve sa ciljem da naši preduzetnici i inovatori lakše dođu do

Atomic Heart: Sovjeti, horor i mnogo oružja GAMEPLAY VIDEO

Atomic Heart: Sovjeti, horor i mnogo oružja GAMEPLAY VIDEO

Jedna od igara oko koje nema mnogo pompe, ali koju iskreni fanovi sa nestrpljenjem očekuju je Atomic Heart, u Rusiji poznata i kao Bioshock.

Do sada nije bilo preterano mnogo detalja o ovom naslovu, ali nam je sada, posredstvom IGN-a, pružena prilika da pogledamo 10 minuta gejmpleja.

Malo

Facebook integriše nekoliko aplikacija?

Facebook integriše nekoliko aplikacija?

Kompanija Facebook planira da integriše usluge razmena poruka aplikacija WhatsApp, Instagram i Messenger, javlja BBC pozivajući se na pisanje Njujork Tajmsa. Iz te kompanije su za BBC kratko poručili da su na početku "dugog pocesa".

Njujorški list, naime, navodi da je taj plan lični projekat osnivača Facebooka Marka Zakerberga, a kada bude završen, integracija će značiti da će korisnik Facebooka